Ik ben Ellen Daemen, kinderpsychologe en therapeute binnen het kinder-  en diagnostisch team 

Expertise

Binnen De Korf werk ik als kinderpsychologe en therapeute in het kinder- en adolescententeam, alsook in het diagnostiek team.


Mijn expertise ligt in:

  • Traumatherapie
  • Diagnostiek
  • Ontwikkelingsproblematieken

Over mezelf

Ik ben afgestudeerd als Master of Science in Mental Health aan de Universiteit Maastricht. Ik vervulde mijn masterstage in een Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg. Hier behaalde ik ook mijn aantekening Testdiagnostiek. Nadien heb ik de cursus Acceptance and Commitment Therapy (ACT), Solution Focused Therapy, EMDR en Hartcoherentie gevolgd. Nadien ben ik afgestudeerd als integratief psychotherapeut aan de Academie voor Integratieve en Humanistische Psychologie en Psychotherapie (AIHP) te Antwerpen. 

Verder ben ik nog aangesloten bij het netwerk TraumaZorg. Dit is een netwerk van therapeuten die specifiek traumaklachten behandelen. Door onze kennis en specialismen te bundelen en te delen met elkaar, kunnen we jou als cliënt een zo optimaal mogelijke behandeling aanbieden. Traumaklachten betreffen immers een zeer specifieke en complexe materie, waarvoor het belangrijk is een bijzonder kwalitatieve behandeling in te zetten. Ook worden er regelmatig bijscholingen georganiseerd om onze inzichten steeds te blijven verruimen.

 

Ik ben erkend door de psychologencommissie (erkenningsnummer: 902117437), ben aangesloten bij de Vlaamse Vereniging voor Klinisch Psychologen (VVKP), de Belgisch-Nederlandse Vereniging voor Integratieve Psychologie v.z.w. (B.N.V.I.P vzw) en bij EMDR Belgium.

 

Vanuit mijn brede ervaring binnen de ambulante setting begeleid ik kinderen, jongeren (en hun ouders), en adolescenten die zich aanmelden met diverse emotionele, sociale en gedragsmatige moeilijkheden (stemmingsproblemen, angstproblemen, trauma...). Naast therapie voer ik eveneens diagnostiek uit. 
Ik vind het belangrijk om nauw aan te sluiten bij de hulpvraag. Ik ga samen met je op zoek naar een manier om je klachten te verlichten en er beter mee om te gaan. Ik doe dit door het aanreiken van concrete handvatten. Hiervoor gebruik ik verschillende technieken uit verschillende therapievormen. Welke therapievorm gebruikt wordt, is afhankelijk van je stijl en behoefte. 


Ik combineer mijn huidige tewerkstelling in De Korf met een tewerkstelling in een huisartsenpraktijk en begeleid ouders en andere opvoeders binnen de Opvoedingswinkel. In het verleden heb ik gewerkt als onderzoeksassistente bij PsyQ in Nederland. Daarna heb ik enkele jaren gewerkt als psychologe bij Virenze - Riagg in Nederland en enkele jaren in een Centrum voor Ambulante Revalidatie (CAR). In mijn vrije tijd ben ik vrijwilligster bij Rode Kruis Vlaanderen, geniet ik van de natuur en ben ik graag actief bezig. Verder zorgen mijn zoontje en mijn partner voor het nodige entertainment. Daarnaast hecht ik belang aan voldoende ‘me-time’ en ga ik er graag op uit met vrienden en vriendinnen.

Maak een afspraak

Een afspraak kan je rechtstreeks maken via mail, maar nog beter is om je aan te melden via onze aanmeldingspagina. Zo kunnen we je zo snel en goed mogelijk verder helpen